Opened 7 years ago

Closed 6 years ago

#6276 closed Bug (expired)

The focus jumps to the editor, if not in the visible range and is empty

Reported by: bmueller Owned by:
Priority: Normal Milestone:
Component: General Version: 3.4
Keywords: Cc:

Description

If the textarea is empty and the editor is not visible in hazardous areas is on the side of the window automatically jumps to the editor. Did it the example of "replacebycode.html" geteste as I've put lots of <br /> between the two Editors, and I emptied the contents of the textareas.

Change History (5)

comment:1 Changed 7 years ago by Krzysztof Studnik

Status: newpending
  • Could You describe step by step, what were doing, and which browser were you using?
  • Was it in source edit mode or WYSIWYG?

comment:2 in reply to:  1 Changed 7 years ago by bmueller

I'm using Firefox 3.6.8. In the editor, the default settings are loaded so WYSIWYG.

I noticed the errors in the integration of the new CKEditor in a Conten Management System. When the editor is not part of the way loaded in the visible range, so what you need to scroll down to see.

When you create articles for the editor of the CMS with an empty textarea is loaded.

This moves the view down to the editor.

In the example of "_samples / replacebycode.html" there are two editors. Simply delete the contents of the second textarea from source and add some <br /> to the editor so that the slip so far down you have to scroll down to see him.

Temporary I lase two <br /> insert into the text area when there is no content available. What leads to the next problem. If you have not entered any text into the editor and will be sent by Internet Explorer to transfer the two <br /> not in Firefox.

comment:3 Changed 7 years ago by tarek

I believe I'm seeing the same issue.

The issue occurs in Firefox (3.6.10); it doesn't appear to occur in other browsers.

If you have a page with an editor and the editor is below the page fold, the browser jumps to the editor once the page has finished loading. This only occurs if the start up mode is set to WYSIWYG (vs source). Others have discussed this problem on the CKsource forum: http://cksource.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=19584&start=0.

comment:4 in reply to:  3 Changed 7 years ago by tarek

Replying to technotarek:

I believe I'm seeing the same issue.

The issue occurs in Firefox (3.6.10); it doesn't appear to occur in other browsers.

If you have a page with an editor and the editor is below the page fold, the browser jumps to the editor once the page has finished loading. This only occurs if the start up mode is set to WYSIWYG (vs source). Others have discussed this problem on the CKsource forum: http://cksource.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=19584&start=0.

Any chance it has something to do with this fix that was rolled out with v3.4?

comment:5 Changed 6 years ago by Jakub Ś

Resolution: expired
Status: pendingclosed

I was not able to reproduce this ticket in CKE 3.6.2. Closing as expired.

Note: See TracTickets for help on using tickets.
© 2003 – 2017 CKSource – Frederico Knabben. All rights reserved. | Terms of use | Privacy policy