Opened 13 years ago

Last modified 13 years ago

#2814 closed Bug

Format text across multiple table cells doesn't work right — at Initial Version

Reported by: Andreas Hebeisen Owned by:
Priority: Normal Milestone: CKEditor 3.0
Component: General Version: FCKeditor 2.6.4 Beta
Keywords: Confirmed Firefox Cc:

Description

The bug I describe here seems to be new since version ~2.6.3. I don't think I've seen this behavior in earlier versions.

Please fix this for the final 2.6.4 since it drives our web authors crazy. Thanks!


Browsers & OS:

  • Firefox 3.0 on Windows XP and on Mac OS X => 10.4
  • Camino 1.6 on Mac OS X >= 10.4

Browser Exception: With Safari 3.2.1 on OS X it works perfect!


Steps to reproduce:

  1. create a table withe some rows and columns
  2. fill all the cells with some text
  3. make a selection across multiple cells (click and drag, or by using the Shift- or Command-keys)
  4. Now try to format the text by using the Bold-Icon or try to assign a text color.

The result: Only the text of just one of the marked cells will be formatted while the rest remains untouched.

Below you'll find the generated HTML code. As you can see, just cell in Row 1, Column 2 (R1C2) has received the text color even though I marked more then just one cell.

<table width="200" cellspacing="1" cellpadding="1" border="1">

<tbody>

<tr>

<td>R1C1</td> <td><span style="color: rgb(255, 0, 0);">R1C2</span></td>

</tr> <tr>

<td>R2C1</td> <td>R2C2</td>

</tr> <tr>

<td>R3C1</td> <td>R3C1</td>

</tr>

</tbody>

</table>

Change History (0)

Note: See TracTickets for help on using tickets.
© 2003 – 2022, CKSource sp. z o.o. sp.k. All rights reserved. | Terms of use | Privacy policy