Ticket #5540 (closed Bug: expired)

Opened 4 years ago

Last modified 21 months ago

Focus not going to Accessibility Instructions dialog when we activate it

Reported by: satya Owned by:
Priority: Normal Milestone:
Component: Accessibility Version: 3.2
Keywords: IBM Cc: damo, joek

Description

To reproduce the defect

  1. Open Ajax sample.
  1. Go in to body of CK Editor. Press Alt + 0 to activate Accessibility Instructions dialog.

Expected Result:

Focus goes to the Accessibility Instructions dialog and JAWS reads the content on the dialog.

Actual Result:

In FF: This only happens when we activate the Accessibility Instructions dialog for first time.

Focus does not go to the dialog and the cursor still stays in the body of the Editor.

we have to Press Tab 4 times to get the focus back on to the dialog and this is causing issues with JAWS not reading the Content when we activate the dialog for the first time.

We have to open the dialog second time to get the focus properly on the dialog

In IE: Focus never goes to Accessibility Instructions dialog no matter how may times we pressed the Tab.

Change History

comment:1 Changed 4 years ago by garry.yao

  • Keywords Pending added
  • Milestone CKEditor 3.3 deleted

WFM in both IE and FF.

comment:2 Changed 4 years ago by satya

The issue in Firefox is rarely reproducible, but we could reproduce the issue in IE.

In IE every time you activate Accessibility Instructions dialog by pressing Alt+0 and when you Press Tab you will see the focus is on Create Editor button and we have to Press Tab 6 times to get the focus back on to Accessibility Instructions dialog.

comment:3 Changed 21 months ago by j.swiderski

  • Cc changed from damo,joek to damo, joek
  • Status changed from pending to closed
  • Resolution set to expired

I didn't get this tab effect neither in IE nor in FF.

Note: See TracTickets for help on using tickets.
© 2003 – 2012 CKSource – Frederico Knabben. All rights reserved. | Terms of use | Privacy policy